6. 2. 2006 – 09:15:56
    Ledová Praha plná dětí
    Těch, kteří vědí, že mohou využít pololetní prázdniny k důkladné prohlídce hlavního města a jeho pamětihodností díky akci pořádané sdružením Pionýr a Nadací Dětem 3. tisíciletí, nazvané Ledová Praha, rok od roku přibývá. Hlavní ozdobou celého víkendu byl tradiční koncert Děti dětem, který se uskutečnil v největším sále Kongresového centra Praha v sobotu 4. února 2006. Ohlédnutí za koncertem ZDE.
    11. 2. 2006 – 18:56:41
    Zahraniční partnerství tomíků
    O tom, že němečtí partneři z Deutsche Wanderjugend berou vážně spolupráci s českými tomíky, svědčí i jejich webové stránky. Na snímku (ZDE) místopředseda spolku Jiří Homolka s Tobiasem Guckuckem z mládežnické sekce DWJ při podpisu partnerské smlouvy ve Svitavách, v lednu 2006 (o sněmu ve Svitavách informoval Adam ZDE). Je samozřejmé, že nezůstává pouze u podpisu smluv – každoročně vzrůstá počet recipročních akcí s německými přáteli, do kterých se jen vloni zapojila desítka českých a moravských oddílů. (ton)
    14. 2. 2006 – 14 21:41:52
    Pokec u stolu
    Vážení přátelé, program Participace si vás dovoluje pozvat na historický první „Pokec u stolu“, který se uskuteční v pátek 17. února 2006 v prostorách Magistrátu hl. m. Prahy. Projekt „Pokec u stolu“ zachovává myšlenku tzv. kulatých stolů, které od letoška nahrazuje. Pozvání přijala paní senátorka Alena Gajdůšková – místopředsedkyně výboru pro evropské záležitosti. Řeč bude právě o jí blízkém tématu – „Evropská unie“. Bližší informace naleznete na našich nových webových stránkách www.pokecustolu.cz, kde si můžete zároveň rezervovat svá místa. Těšíme se na vaši návštěvu.
    Simon Schut, Koordinátor veřejných diskusí, Program Participace
    20. 2. 2006 – 00:17:51
    V semifinále Ámose je již 10 soutěžících
    V pátek 17. února 2006 proběhlo další regionální kolo ankety Zlatý Ámos. V Ostravě o postup do semifinále usilovalo pět kandidátů za silné podpory obhájců z řad žáků. Soutěžící doplnila Lucie Šupíková ze ZŠ Štibořice, která se do semifinále probojovala již při soutěži Opavský Ámos. Spolu s ní do Prahy pojede Pavel Nimrichtr a Barbara Potoczková. Více na stránkách pořádajícího sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura ZDE. Regionální kola jsou novinkou 13. ročníku ankety a uskuteční se ještě ve dvou krajích.

    Autor