FoSVe dnech 26. až 31. srpna 2008 se uskuteční na Ovocném trhu v Praze 1 již pátý ročník Mezinárodního folklorního festivalu Pražský jarmark. Pražský festival již od počátku patří mezi nejdelší a největší folklorní festivaly v naší republice. Letos se ho v hlavních programech zúčastní 12 zahraničních a 17 našich souborů a skupin. Také řada dětských souborů, skupin a sólistů se představí v odpoledních programech a v krojovém průvodu.

    V loňském roce navštívilo festivalové programy v průběhu šesti dnů více než 120 000 diváků. Součástí festivalu jsou tradičně i desítky jarmarečních stánků, ve kterých své výrobky, díla, dárky vyrábí a prodávají lidoví umělci a řemeslníci a rovněž stylové občerstvení. Pořadateli Festivalu Pražský jarmark jsou Folklorní sdružení ČR, Městská část Praha 1 a Sdružení Tradice.

    Záštitu nad MFF Pražský jarmark převzali předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka, předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček a předseda vlády Mirek Topolánek. Program začíná v úterý v 14:45, slavnostní zahájení je ve 20:00 hodin. Slavnostní krojový průvod vychází ve středu ve 14 hodin ze Staroměstského náměstí. Atraktivním a uměleckým vyvrcholením bude vystoupení souboru ONDRÁŠ v pátek večer a v sobotu odpoledne Brněnský orchestru lidových nástrojů a v sobotu večer SLUK – Slovenský ludový umělecký kolektiv.
    Každý den od 14 hodin budou na pódiu na Ovocném trhu vystupovat dětské soubory se svými programy.

    Závěr festivalu je v neděli 31. 8. ve 20 hodin.

    Autor