První dáma České republiky, paní Livia Klausová udělila záštitu Bambiriádě 2009 • Proč jste se rozhodla udělit Bambiriádě 2009 svoji záštitu?

    Velmi oceňuji práci lidí, kteří se věnují dětem. Snaží se o smysluplné, užitečné a dětem prospěšné naplnění volného času a tím pomáhají rozvíjet osobnost dětí a formovat jejich charakter.

    • Bambiriádu 2008, tradičně pořádanou Českou radou dětí a mládeže (ČRDM), navštívilo okolo čtvrt milionu lidí, především dětí s rodiči. Coby veřejná aktivní prezentace činnosti rozmanitých dětských spolků a organizací je Bambiriáda svého druhu unikátní akcí. Chtěla byste v souvislosti s mimoškolní výchovou naší nejmladší generace něco vzkázat návštěvníkům jejího letošního ročníku?

    Všem dětským návštěvníkům letošní Bambiriády přeji, aby v široké nabídce možností, jak trávit volný čas během školního roku i během prázdnin, nalezli ty správné vedoucí oddílů a kamarády…


    Bambiriádu v roce 2009 pořádá už pojedenácté Česká rada dětí a mládeže Bambiriáda je největší přehlídka činnosti sdružení, která pracují s dětmi a mládeží, a středisek volného času u nás. Touto akcí chce její pořadatel Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) představit rodičům možnosti, jak lze nakládat s volným časem jejich ratolestí. Ukázat, jaká sdružení zaměřená na volnočasové aktivity pro děti a mládež v naší republice existují a jakých zájmů se týkají. Nabídka je opravdu pestrá. ČRDM je organizací, která v současné době zaštiťuje 93 takovýchto sdružení. Díky Bambiriádě dostávají prostor ukázat, jak s dětmi a mládeží pracují.

    Autor