Gabriela Varadínková, MŠ Poštorná, „Mikuláši mají sraz“ (Čestné uznání, 1. kategorie - MŠ) K řadě akcí, které šumenský Dům dětí a mládeže připravil pro děti na přelomu roku 2009 a 2010, patřil také patnáctý ročník soutěže „Vánoční malování“, která byla i letos zařazena Ministerstvem školství ČR do Souboru pedagogicko-organizačních informací pro školní rok 2009/2010 a účastnily se jí děti z celé ČR.
    Soutěž je součástí výtvarného projektu DDM Šumná „Děti malují pro Konto BARIÉRY“, nad kterým převzal osobní záštitu hejtman Jihomoravského kraje pan Mgr. Michal Hašek.

    Natálie Vainarová, ZUŠ Rokycany, „Jeden ze tří králů“ (1. místo, 3. kategorie - 3. - 4. ročník ZŠ) Projekt podporuje společnost FREEPORT INTERNATIONAL OUTLET,obchodní centrum Hatě (www.freeport.cz). Do soutěže, která byla vyhlášena pro děti ve věku MŠ – 9. ročník ZŠ, bylo odevzdáno 1199 prací z celkem 124 škol a školských zařízení. V jednotlivých kategoriích byli jako nejlepší vyhodnoceni odbornou porotou tito soutěžící: Tamara Mikičová s prací „Když se kapři mrskají“ (MŠ Poštorná), Klára Daníčková s prací „Jdeme pro stromeček“ (ZUŠ Rokycany), Natálie Vainarová s prací „Jeden ze tří králů“ (ZUŠ Rokycany), Hana Lisnerová s prací „Ptačí vánoce“ (ZUŠ Rokycany),Lucie Vašíková s prací „Zimní sportování“ (Gymnázium L. Jaroše, Holešov) a Kateřina Říhová s prací „Krasobruslařka“ (ZUŠ Blatná).

    Hana Lisnerová, ZUŠ Rokycany, „Ptačí vánoce“ (1. místo, 4. kategorie - 5. - 6. ročník ZŠ) Oceněné práce jsou vystaveny do 31. 1. 2010 v prostorách DDM Šumná a následně budou k vidění v dalších výstavních místech znojemského regionu.
    Po vystavení budou výtvarné práce využity pro potřeby Konta BARIÉRY Nadace Charty 77 k ilustraci stolních kalendářů, jejichž prodej slouží k získání prostředků na nákup školních pomůcek pro zdravotně postižené děti (www.kontobariery.cz/projekty).

    DDM Šumná Oceněné práce si můžete prohlédnout na internetových stránkách DDM Šumná – adresa:
    http://sis. znojmo.cz/ddmsumna

    Autor