Ze tmy jedné z pražských uliček vybíhá tříčlenná skupina. Udýchaně se zastaví pod lampou a jeden z nich vytahuje z kapsy malý sešitek.
    Nad ním se rozvíjí živá diskuse:
    „Říkám ti, je to pozpátku…“
    „Ale ani náhodou, musíš vynechat každé třetí, koukej:…B…A…M…“
    Netrvá dlouho a skupina se dohodne, vytáhne mapu a zkontroluje směr. Po chvilce strávené na světle se opět vrhají do temnoty, kde na ně čeká další ze strašidel.

    Závod Prahou plnou strašidel - foto středisko Arcus, Junák, 2011 Závod Prahou plnou strašidel pořádá každoročně Junák – svaz skautů a skautek ČR, od roku 2006 za spolupořadatelství Městské části Praha 1.

    Závod Prahou plnou strašidel - foto středisko Arcus, Junák, 2011 Napínavý závod proběhne v ulicích staré Prahy v sobotu 7. ledna 2012 již po osmadvacáté, a ukáže například schopnost orientace ve městě, bystrost při luštění šifer, u mladších vyzkouší jejich odvahu a všem zajistí příjemně strávené odpoledne.

    Můžete přijít závodit a poměřit své síly s ostatními, vyzkoušet si, jestli dokážete to, co děti ze skautských oddílů nebo se jen podívat na strašidla, která se skutečně objevují v ulicích staré Prahy.

    Závod Prahou plnou strašidel - foto středisko Arcus, Junák, 2011 Závod se skládá ze dvou částí – závodu oddílů a závodu veřejnosti. Je tedy určen jak pro tříčlenné hlídky oddílů ve třech věkových kategoriích, tak i pro další týmy (např. rodinné) do pěti osob bez věkového omezení.

    Závod Prahou plnou strašidel - foto středisko Arcus, Junák, 2011 Registrace závodníků začíná ve třičtvrtě na dvě na venkovním hřišti Sokola v Tyršově domě na Újezdě; adresa Tyršova domu: Újezd 450, Praha 1 (zastávka tramvají 12, 22 a 23 Hellichova – na hřiště se vchází buď z Kampy nebo z ulice Všehrdovy).
    Závěr závodu a vyhlášení výsledků se bude konat tamtéž od půl sedmé večer, a tradičně proběhne i hlasování o nejhezčí strašidlo.

    Přesné propozice závodu, možnost online přihlášení a fotogalerii z předchozích ročníků najdete na:
    http://www.strasidla.net/
    Vstupte a rozhlížejte se.

    Závod Prahou plnou strašidel - foto středisko Arcus, Junák, 2011

    Autor