V polovině května do Pelhřimova dorazila skupina mladých lidí z Francie, Španělska, Běloruska, Gruzie a Arménie. Všichni přijeli díky Evropské dobrovolné službě do Hodiny H na jeden měsíc.

    A celé čtyři týdny byli opravdu zaneprázdněni. Pomáhali s organizací Běhu s batohem v Praze na Letné, připravili aktivity pro žáky ZŠ Osvobození v Pelhřimově, prezentovali své země na SPŠ a SOU Pelhřimov, navštívili Montessori školku v Dubovicích a představili sebe i své kultury mnohým dětem, mládeži, studentům a veřejnosti z Pelhřimova. V Hodině H během kulturního veletrhu nabídli návštěvníkům ochutnávku svých zemí všemi pěti smysly a ještě přidali aktivní poznávání určité části kultury jako například abecedy, tance a podobně. Do Hodiny H na kulturní veletrh zavítali žáci ze ZŠ Na Pražské Pelhřimov, Gymnázia Pelhřimov, seniorklub Hodiny H a také široká veřejnost.

    12. ročník Regionu tančí uspořádala Hodina H v Pelhřimově12. ročník Regionu tančí uspořádala Hodina H v PelhřimověCelá skupina zahraničních dobrovolníků se také podílela na přípravě a realizaci dalšího úžasného ročníku Regionu tančí 2014!

    Letošní již 12. ročník Regionu tančí hned na začátku rozhýbala mladistvá kapela New Element. Fronty malých i větších tanečnic čekaly na podpisy a fotky s příjemnými mladíky, kteří zůstali na dlouhou autogramiádu po svém pěvecko-tanečním vystoupení. Již tradičně se po vystoupení celebrity rozběhla řada vystoupení nejrůznějších tanečních skupin z Kraje Vysočina. Třešť, Telč, Moravské Budějovice, Jihlava, Pelhřimov, Humpolec, Hořepník, Senožaty. Tanečnice a tanečníci ze všech koutů Kraje Vysočiny předvedli scénický tanec, show dance, akrobatické prvky, aerobic, břišní tance, mažoretky, street dance, lidové tance a další. I letos k tomu byl bohatý doprovodný program, takže se nikdo nenudil. Opravdu pestrá akce plná skvělé nálady.

    12. ročník Regionu tančí uspořádala Hodina H v Pelhřimově Také byly rozdány zvláštní ceny:
    Synchronizace – taneční klub Hodina H “L” Pelhřimov
    Umělecký dojem – Bronx Busters Humpolec
    Elán – Aerobní kroužek IV. ZŠ Pelhřimov
    Kostýmy – Orientální tance „Ištar“ Jihlava
    Úsměv – Seňority Senožaty
    Týmový duch – Zoomberky Hořepník
    Nápaditost – Tegem Třebíč
    Tanečnicí roku 2014 Kraje Vysočina se stala Valerie Janečková z tanečního klubu Hodina H z Pelhřimova a Tanečníkem roku 2014 Kraje Vysočina Tomáš Slavík z Green steps crew z Pelhřimova.

    Všem gratulujeme! Už teď se všichni těší na další ročník!

    Více informací o Hodině H najdete na www.hodinah.cz nebo přímo v jejím sídle v Hrnčířské 111 v Pelhřimově.

    Autor