Základem každé správné dobrovolnické akce jsou kvalitní pracovní rukavice. Těmi to na dobrovolnických projektech začíná…

    …a mezinárodním přátelstvím, skvělými zážitky z cestování a poznávání neziskových organizací a hlavně postavenou zdí, opraveným plotem a naštípaným dřívím na otop to končí…

    Tamjdem - víkendovky a workcampy pro dobrovolníky 2015 (www.tamjdem.cz) V Tamjdemu jsme letos nachystali právě i pořádné pracovní rukavice.
    Máme jich několik vzácných kousků s květinovým vzorem, dále jsme dostali darem asi stovku velmi obyčejných se žlutou, bílou i světle modrou pogumovanou vrstvou, a pak, i pánové si u nás letos přijdou na své – skladujeme i rukavice velikosti mamutí tlapy, v zásadě z nezničitelných materiálů.

    Tamjdem - víkendovky a workcampy pro dobrovolníky 2015 (www.tamjdem.cz) Zapojte se do jednoho z našich dobrovolnických projektů a vyzkoušejte je na vlastní pěst! Zveme vás na dobrovolnické Víkendovky, na workcampy u nás i ve světě a nabízíme možnost zapojit se do organizátorského Tamjdem týmu.

    Na konci února odstartují Víkendovky v českých neziskových organizacích. Do června plánujeme uspořádat 9 takových víkendových expedic mezinárodní skupiny dobrovolníků.

    Na první letošní dobrovolnický výjezd se můžete těšit o víkendu 27. února až 1. března. Vydáme se do organizace Propolis, která rekonstruuje historickou budovu pivovaru v obci Chříč u Plzně. Zapojíme se např. do stavby nové venkovní zdi a dozvíme se mnoho o historii pivovaru. Dále se chystáme do komunitního domu pro lidi s handicapem Benediktus (20.-22.března), který je jako jeden z mála v ČR inspirován celosvětovým hnutím Archa. Vrátíme se i do barokní památky Valdštejnské lodžie (duben), a na biofarmu do Valče organizace AREA Viva (15.-17. květen).

    Tamjdem - víkendovky a workcampy pro dobrovolníky 2015 (www.tamjdem.cz) Máte už plány na léto?
    Vyjeďte do zahraničí jako dobrovolník. Až dvoutýdenní projekt zvaný workcamp je skvělá příležitost poznat zblízka cizí zemi, cestovat, seznámit se s lidmi z celého světa a ještě u toho pomáhat. Třeba s renovací středověkého hradu na severovýchodě Francie, nebo sběrem borůvek na organické farmě na Islandu. Nebo byste se raději zapojili do příprav festivalu v Británii? Mezinárodní databáze už se plní skvělými projekty, tak neváhejte a vyberte si ten svůj! Proč? Protože: „Tyto tři týdny mi daly mnohem víc, než jsem doufala.“ Přečtěte si i další zkušenosti našich dobrovolníků.

    Chcete od dobrovolnictví něco víc?
    Zajímá vás vedení mezinárodní skupiny a organizace projektů? Zapojte se do Tamjdem týmu. Hledáme organizátory Víkendovek a campleadery na české workcampy. Vedení projektů je skvělá příležitost k vlastnímu rozvoji, procvičení organizátorských dovedností a učení se novým věcem. Být organizátorem a campleaderem je na druhou stranu ale také zábava s milými lidmi a smysluplnou prací…. Zájemci pište na vikendy@tamjdem.cz a workcampy@tamjdem.cz.

    Těšíme se na viděnou s vámi a na případnou spolupráci.

    Za Tamjdem, o.p.s.
    Markéta V. za Víkendovky a Andrea L.. za workcampy

    www.tamjdem.cz
    www.facebook.com/Tamjdem

    #inkluze #integrace #socialnizaclenovani

    #inkluze #socialnizaclenovani

    Sociální začleňování (inkluze) z pohledu organizací pracujících s dětmi a mládeží je začlenění sociálně nebo zdravotně hendikepovaných dětí a mládeže do volnočasových aktivit pořádaných spolky, oddíly, kluby… apod. Cílem přitom je, aby se stali aktivními a rovnoprávnými členy skupiny. Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) toto sociální začleňování podporuje prostřednictvím rozvoje způsobilostí, dovedností a schopností vedoucích, dobrovolníků a dalších spolupracovníků pracovat s dětmi a mládeží se specifickými potřebami v rámci volnočasových aktivit. Vytváří informační prostor pro sdílení zkušeností a předávání informací o aktivitách podporujících inkluzi dětí a mládeže.

    Autor