Další ročník festivalu pro děti BAMBIFEST v Ostravě-Bělském lese se konal ve dnech 20. 5. 2016 a 21. 5. 2016.

    Bambifest Ostrava 2016 Původní Bambiriáda má nástupce, za kterého se nemusí stydět. Bambiriáda, jak se festival jmenoval 16 let, jen dostala před dvěma lety nové jméno. BAMBIFEST je tedy pokračováním úspěšné akce, který je přehlídkou volnočasových aktivit pro děti a mládež.

    Bambifest Ostrava 2016 Do akce se zapojilo téměř 40 organizací se svým stánkem a aktivitou pro děti a přes 20 organizací, které vystoupily na pódiu. Záštitu nad ostravským BAMBIFESTem převzali starosta obvodu Ostrava–Jih Bc. Martin Bednář, náměstek primátora města Ostravy Ing. Martin Štěpánek, Ph.D., náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Věra Palková a senátor Ing. Leopold Sulovský.

    Počasí nám letos velmi hrálo do karet a návštěvnost se za 2 dny festivalu vyšplhala k 10 000 návštěvníků. Děti během akce získávaly u jednotlivých vystavujících organizací za aktivity razítko do BAMBIpasu, který byl slosovatelný o drobné a sladké odměny. Navíc tento BAMBIpas sloužil jako vstupenka na doprovodné akce BAMBIFESTu, které mohou účastníci akce navštívit i během následujícího týdne za zvýhodněné vstupné. Jedná se o Ostravské muzeum, Ostravské výstavy, Dolní oblast Vítkovice, CDU sport a DinoPark Ostrava.

    Bambifest Ostrava 2016 Návštěvníci mohli mezi organizacemi například shlédnout Sičovu drobnou železnici, kde se děti mohly povozit na parním vláčku, Pionýry mimo jiné i s horolezeckou stěnou, Biatlonklub SMTu Poruba – zde si děti mohly vyzkoušet střelbu z laserových zbraní a Mládež Českého červeného kříže Ostrava, kde se děti mohly naučit resuscitaci a nechat si vytvořit maskování zranění. I další organizace představily poutavě svou činnost a jejich přehled je uveden v příloze zprávy.

    Bambifest Ostrava 2016 Na pódiu se nám představili různé mažoretkové soubory, mladí hasiči z Klimkovic, kteří nám ukázali práci hasičů, strážníci Městské policie Ostrava, kteří zde předvedli ukázky zásahů policejních psů. Také jsme si na BAMBIFESTu mohli poslechnout mladou talentovanou zpěvačku Izabelu Jati. Toto je jen malý výčet vystupujících, kompletní seznam je uveden v příloze zprávy.

    Bambifest Ostrava 2016 Pro letošní ročník si organizátoři připravili novinku, a to v podobě soutěže pro základní školy KDO S KOHO. Soutěžní školy vytvořily šestičlenné týmy napříč prvním až šestým ročníkem. Soutěžilo se v pohybových i vědomostních disciplínách. Hlavní cenou pro vítěznou školu byla hodnotná cena od Nadace ČEZ. Každý dětský účastník obdržel soutěžní tričko a volný vstup do FUN GOLF Ostrava a DinoPark Ostrava. Vítězné týmy obdržely poukaz k nákupu libovolného sortimentu v DECATHLON Ostrava, dárky od IKEA Ostrava, SMART hry od společnosti MINDOK, dvě vstupenky do Divadla loutek Ostrava, vstupenky do Dolní oblasti Vítkovic a další ceny od našich partnerů. Bez finanční a materiální podpory by to však nešlo, proto děkujeme všem partnerům, kteří se podíleli na hladkém průběhu BAMBIFESTu. Mezi hlavní partnery patřili Ostrava, Ostrava-Jih, Moravskoslezský kraj, Ostravské vodárny a kanalizace a Nadace ČEZ.

    Organizátorem BAMBIFESTu v Ostravě byl RADAMOK – Rada dětí a mládeže Moravskoslezského kraje, z.s. Na organizování akce se podílelo několik desítek dobrovolníků. RADAMOK koordinoval také BAMBIFESTy v Krnově a Třinci.

    Děkujeme všem účinkujícím, partnerům a návštěvníkům za vydařenou akci a těšíme se opět na příštím ročníku BAMBIFESTu.

    #bambi #volnycas

    Autor