Koncepce státní politiky pro oblast dětí a mládeže do roku 2007 (dále jen „Koncepce“) byla přijata vládou České republiky na jednání dne 7. dubna 2003 usnesením č. 343.
    Navazuje na Koncepci státní politiky ve vztahu k mladé generaci v České republice do roku 2002, která byla schválena usnesením vlády č. 1 ze dne 6. 1. 1999 a zaměřuje se na nejzávažnější a nejaktuálnější oblasti státní politiky vůči dětem a mládeži.

    Obsah koncepce vychází z návrhů zainteresovaných ústředních orgánů státní správy ČR. Dále bylo při přípravě návrhu využito výsledků výzkumů a podkladů Institutu dětí a mládeže MŠMT, údajů Českého statistického úřadu, nestátních neziskových organizací a výsledků výzkumu Mládež na přelomu tisíciletí.

    Komora mládeže, meziresortní poradní orgán pro koordinaci oblasti mládeže při Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ustanovila pracovní skupinu, která na materiálu pracovala za účasti zástupců resortů MŠMT, MPSV, MŽP, MK, MV, MZd, kteří se přímo podíleli na zpracování jednotlivých částí materiálu a formulaci úkolů, které jsou uvedeny v příloze návrhu usnesení.
    Materiál byl dále projednán s představiteli střešních organizací dětí a mládeže – Česká rada dětí a mládeže, Kruh sdružení dětí a mládeže a Rada mladých Českomoravské konfederace odborových svazů.

    Koncepce navazuje na priority a hlavní myšlenky Bílé knihy Evropské komise o mládeži, která byla přijata v listopadu roku 2001 a rozvíjí je na podmínky České republiky.

    Celý dokument je možno stáhnout ve formátu pdf na odkaze:
    Koncepce státní politiky pro oblast dětí a mládeže do roku 2007

    Zdroj: MŠMT

    #20letCRDM

    Autor