V programu Dobro-druzi podporujeme týmy dětí a mladých lidí ve věku od 6 do 26 let, které se rozhodnou věnovat vlastní nápady, aktivitu, energii, čas a vybírají prostřednictvím benefičních akcí finanční prostředky pro dobrou věc.

    Tři kamarádky z Rychnova nad Kněžnou uspořádaly s podporou Nadace Via benefiční bazar s vystoupeními slavných osobností na podporu Centra Orion pro mladé lidi s tělesným postižením. Vybraly přes 100 tisíc korun. S vaší akcí rádi pomůžeme také vám nebo dětem ve vašem okolí…

    Může jít o školní třídu, partu kamarádů, oddíl, skupinu vysokoškoláků či děti z volnočasového kroužku, které se pod vedením dospělého patrona (učitele, vedoucího kroužku, rodiče) rozhodnou zorganizovat například běh, bazar, divadelní představení, koncert, aukci či adventní jarmark a výtěžkem z těchto akcí pomoci kupříkladu osamělým seniorům, dětem z dětského domova, spolužákovi s hendikepem, místnímu útulku pro opuštěná zvířata či jinému dobročinnému účelu.

    Týmy se do programu mohou přihlásit vždy jedenkrát ročně na podzim, jejich benefiční projekty pak běží od listopadu do května. Částku, kterou se mladým filantropům podaří v rámci svých benefičních akcí vybrat, zdvojnásobíme v poměru 1:1 až do výše 20 000 korun.

    ČEHO CHCEME DOSÁHNOUT?

    Oceňujeme filantropické aktivity dětí a mládeže a chceme k nim inspirovat další. Naším cílem je probouzet v mladých lidech zájem o filantropii, vést je k pomoci druhým a k aktivnímu občanství. Chceme, aby se darování, dobročinnost, štědrost a starost o druhé staly běžnou součástí života lidí v Česku.

    Za poslední tři roky se do programu mladých filantropů zapojilo více než 900 aktivních dětí a mladých lidí, kteří se rozhodli pomáhat a měnit své okolí k lepšímu.

    CO V PROGRAMU NABÍZÍME

    Vzdělávání, rozvoj, síťování:
    — úvodní rozvojové a vzdělávací setkání (sdílení zkušeností, fundraising, PR, práce se skupinou, právní otázky, apod),
    — průběžné konzultace benefičních projektů,
    — závěrečné evaluační setkání týmů,
    — metodickou podporu formou Průvodce pro Dobro-druhy,
    — návštěvy týmů a benefičních akcí,
    — regionální setkávání týmů a prostor pro sdílení s dalšími týmy.
    Finanční podporu:
    — příspěvek 5 000 Kč na realizaci akcí,
    — zdvojnásobení výtěžku do výše 20 000 Kč,
    — další finanční bonusy při překročení výtěžku 25 000 Kč.

    KDO JSOU DOBRO-DRUZI?
    https://www.nadacevia.cz/dobro-druzi/

    Chcete znát loňské a letošní Dobro-druhy a dozvědět se více o tom, komu a jak pomáhali a chystají se pomáhat?
    Čtěte:
    https://www.nadacevia.cz/2016/08/17/deti-a-mladi-lide-dokazali-ze-pomahat-muze-kazdy-na-dobrou-vec-putovalo-diky-jejich-beneficnim-akcim-640-411-kc/

    Autor