Pandemie zasáhla i do průběhu tradiční dobročinné Tříkrálové sbírky, a tak po dobu trvání 5. stupně PES kolednické skupinky do ulic nevyjdou.

    Zdraví koledníků i dárců je pro Charitu na prvním místě.
    O koledu ale lidé nepřijdou. Tři králové dorazí mimořádně online a popřejí lidem štěstí, zdraví a dlouhá léta na www.trikralovasbirka.cz od 1. až do 24. ledna 2021. Cíl a motto sbírky zůstávají stejné – hlavní je pomoc nemocným a potřebným lidem v nouzi. V případě návratu do 4. stupně PES je většina Charit připravena na koledování s rouškami.

    Tříkrálová sbírka v roce 2021 bude online... Pusťte si koledu na www.trikralovasbirka.cz! Aktuálně bude možné Tříkrálovou sbírku podpořit návštěvou online koledy na tříkrálovém webu a darem do online kasičky v bezpečí svého domova. Lidé mohou přispět také do pokladniček v charitních centrech, v kostelech, na úřadech nebo v obchodech ve svých regionech. Pomůže i dar na účet Tříkrálové sbírky či dárcovská SMS. Už teď se mohou lidé zapojit do akce hradecké Charity Zpívejte s námi tříkrálovou koledu. V Pardubicích zahájí sbírku na Tři krále online i s požehnáním.

    Tříkrálová sbírka v roce 2021 bude online... Pusťte si koledu na www.trikralovasbirka.cz! „Otevřete, prosím, online koledníkům vaše pomyslné dveře a přijměte jejich přání i požehnání. Jsme vám nablízku i v době covidové a můžeme dál pomáhat nemocným a potřebným také díky vašim dobrým skutkům. Věřím, že i letos jich budou tisíce a zaplaví celé Česko,“ říká Ing. Anna Maclová, ředitelka Diecézní charity Hradec Králové, a dodává: „Děkujeme vám za veškerou přízeň a podporu. V novém roce přejeme vám i vašim rodinám hlavně pevné zdraví! A doufejme, že se brzy budeme moci zase setkávat jako dřív.“

    Jak darovat online
    Tříkrálová sbírka v roce 2021 bude online... Pusťte si koledu na www.trikralovasbirka.cz! Navštivte ONLINE koledu na www.trikralovasbirka.cz a přispějte do ONLINE kasičky. Věříme, že vás online koledníci potěší stejně, jako by stáli u vašeho prahu. Až vám zazpívají, přehrajte si požehnání od Mons. Josefa Suchára z poutního místa v Neratově, stáhněte si dárek a podpořte, prosím, Charitu, která pomáhá nemocným a potřebným ve vašem regionu (stačí vyplnit název města, obce nebo PSČ).

    Pomozte s návštěvou ONLINE koledy také svým rodičům a prarodičům. Sdílejte koledu i na Facebooku nebo Instagramu jako každý správný KING.

    Koleda u vás v regionu
    Tříkrálová sbírka v roce 2021 bude online... Pusťte si koledu na www.trikralovasbirka.cz! Lidé mohou také přispívat do tříkrálových pokladniček na veřejně přístupných místech ve svých regionech – v charitních centrech, v kostelech, na úřadech nebo v obchodech. U kasiček najdete i dárky od koledníků – cukříky a kalendáříky, požehnané křídy nebo samolepky na dveře K+M+B+2021 a také letáček místní Charity s informacemi o využití výtěžku Tříkrálové sbírky. V případě návratu do 4. stupně PES je většina připravena na koledování s rouškami.

    O tom, jak sbírka proběhne u vás, se dozvíte více na webu a sociálních sítích vaší Charity. Kontakty a aktuální info naleznete na našem webu www.trikralovasbirka.cz.

     

    Autor